Vanaf nu kan je ook telefonisch bestellen: 0468/12 40 84!Maandag - 19u tot 23u30 | Dinsdag - gesloten | Woensdag - gesloten

Donderdag - 19u tot 23u30 | Vrijdag - 18u tot 1u00 | Zaterdag - 17u tot 1u00 | Zondag - 17u tot 23u30

WITKAP PATER SPECIAL 33cl 5.5%

 

Ingrediënten
Bevat Water, Gerstemout, Maïs, Gerst, Suiker, Hop

Alc. 6.5% vol

 

 

De Witkap-Pater Special werd speciaal gebrouwen voor het " Europees Kampioenschap Bellemannen "(EKB) in 2004 gehouden in Ninove. De officiële voorstelling vond plaats op vrijdag 19 maart 2004 in café, hoe kan het ook anders, "Den Belleman" aan de Denderkaai te Ninove. 


De Belleman is een persoon die met de bel rondgaat en nieuws omroept in de straten, met groot lawaai dus. Vandaar de oorspronkelijke naam “Greut Lawauitj”.

 

In ons land had nagenoeg elke stad, gemeente of dorp zijn eigen Belleman,zo ook Ninove. In deelgemeente Meerbeke vind je voor de kerk nog de roepsteen van waarop de aankondigingen gebeurden in vroegere tijden...

De huidige Ninoofse Belleman, Hans Van Laethem, beoefent het 'roepen' als een passionele hobby, net zoals zijn vele collega's Bellemannen.Tegenwoordig zijn zij vaak prachtig uitgedoste ambassadeurs van hun stad of gemeente die bij elke festiviteit en officiële gelegenheid een opgemerkte verschijning maken.

Het fenomeen "Belleman" of "Town Criers"lijkt te zijn ontstaan in Groot-Brittannië. In de Britse geschiedenis leiden de oudste sporen naar 1066 toen het nieuws van de invasie van Koning William van Normandie van stad tot stad werd omgeroepen door personen die daarvoor speciaal door de koning werden aangesteld. Tot laat in de 19de eeuw waren er nauwelijks geletterde mensen en boeken en kranten waren slechts voor een heel klein percentage van de bevolking toegankelijk. Proclamaties, aankondigingen, bevelschriften, wetten en nieuws mochten dan wel op papier verschijnen maar werden gewoonlijk 'konde gemaakt' aan het grote publiek door de Belleman of Town Crier ,de eerste (gesproken) krant.

"OYEZ,OYEZ",ruw vertaald als "luister" werd een vertrouwelijke uitroep op markten en openbare ontmoetingsplaatsen. Het betekende verzamelen geblazen voor de bevolking om te luisteren naar nieuws over de pest, overwinningen van het leger in verre landen, koninklijke geboortes en doodstraffen en daarmee gepaard gaande executies.

Tot hier dit stukje geschiedenis over "de belleman".

 

Witkap-Pater Special is een hogegistingsbier met hergisting op fles. De kleur is blond-amber, diepblond. Het bier smaakt bitterig, vooral in de nasmaak. Het smaakt ook een beetje moutig. Het parelt mooi en loopt zacht binnen.


Alergieen:
Dit product bevat:
gluten
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 2,10 *
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Statiegeld

€ 0,10  

Voorraad

5

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten

Maandag - 19u tot 23u30 | Dinsdag - gesloten | Woensdag - gesloten

Donderdag - 19u tot 23u30 | Vrijdag - 18u tot 1u00 | Zaterdag - 17u tot 1u00 | Zondag - 17u tot 23u30Vanaf nu ook je ook telefonisch bestellen: 0468/12 40 84!

Like onze pagina alvast op facebook en blijf op de hoogte van al onze promoties!


-18 kan je geen rookwaren of alcholische dranken bestellen
Wij behouden ons het recht een leeftijds bewijs te vragen bij levering